Ritim Atölyesi

RİTİM ATÖLYESİ

Müzik eğitimi, okul öncesi çağlarda bireyin gelişimi için çok önemlidir. Erken yaşlarda müzikle tanışan çocuklar yeteneklerinin gelişimi ve yaratıcılıkları konusunda ilerleme göstermektedirler. Özellikle de insanoğlunun daha anne karnındayken tanıştığı ritim duygusunun küçük yaşlarda çeşitli yöntemlerle eğitmenler yardımıyla geliştirilmesi müzik eğitimine temel oluşturmaktadır. Çocukların ritim eğitimini kolay algılaması ve tepkide bulunması aslında doğuştan itibaren içlerinde bulunan ritim duygusunun açığa çıkarılmasıdır. Duyduğu ritimleri aynı şekilde aktarabilme, zamanlama, tempoyu yakalayabilme, müzikle hareket edip durabilme, dinlemeyi öğrenme, bir enstrüman çalabilmeyi öğrenme ritim eğitiminin temel taşlarını oluşturmaktadır.

Yapılan araştırmalar, müzik eğitiminin bireyin diğer alanlardaki gelişimine ve başarısına da katkı bulunduğunu göstermiştir. Konsantrasyonun arttırılması, sosyalleşme, kendini ifade edebilmeli konularında fayda sağlayan müzik eğitimi için okul öncesi dönem en önemli dönemlerdir. Ritim eğitimi müzikte temel eğitimdir.

TÜMEVARIM EĞİTİM VE ÖĞRETİM DE KAZANAN SİZ OLUN