Uzaktan Eğitim Süreci Veli Bilgilendirme

Değerli Velimiz;

Bildiğiniz üzere uzaktan eğitim süreci 30 Nisan tarihine kadar uzatılmıştır. Uzaktan eğitim süreci ile ilgili okul yönetimi, tüm öğretmenlerimiz ve çalışanlarımız ile birlikte toplantılar yapılmış, öğrencilerimize en verimli şekilde yardımcı olabilmek için eğitim planları hazırlanmış ve sizlerin bilgilerine sunulmak üzere bu bilgilendirme metni hazırlanmıştır.

1. 23-27 Mart tarihleri arasında öğrencilerimize vermiş olduğumuz programın takibindeyiz. Bu süreçteki raporlar, takip çizelgeleri ile arşivlenmektedir.
  2. Okulumuzda uyguladığımız programın aynısını 30 Mart – 30 Nisan tarihleri arasında evlerde uygulama adına düzenlemiş olup gerekli hazırlıklarımızı yapmış bulunmaktayız. Bu program dahilinde normal eğitim sürecinde okulda yaptığımız sınıf dersleri, birebir dersleri, deneme sınavı ve konu tarama testlerinin hepsi uzaktan eğitim sürecinde de aynen uygulanacaktır.
  3. Sürecin başından bu yana elde ettiğimiz verileri kayıt etmiş olup, Skype ve WhatsApp üzerinden uygulayacağımız etkileşimin de aynı şekilde raporlanacağını belirtiriz.
  4. 30 Mart – 30 Nisan tarihleri arasında öğrencilerimiz ile olan iletişimimizin aksamaması adına verimli olacağını düşündüğümüz bir plan hazırladık. Bu plan dahilinde öğrencilerimiz derslerin geri kalanını görecekler, soru çözümlerini yapacaklar ve deneme sınavlarına katılacaklar, birebir ve grup derslerinde sorularını sorabileceklerdir. Dersler, soru çözümleri, grup dersleri, bire bir öğretmenlerimiz eşliğinde canlı olarak yapılacaktır.

Programımız; Hafta içi 5 gün

10:30 – 13:10 Dersler – Birebir ve Grup Dersleri

13:10 – 14:20 Dinlenme

14:20 – 17:00 Dersler – Birebir ve Grup Dersleri

Cuma – 10:30 Deneme Sınavı

Not: Öğrencilerin programa katılımı takip edilecek olup yoklamalar alınarak Eğitim KYS sistemine işlenecektir.

1. Cuma günleri yapılacak olan deneme sınavının ayrıntıları ise aşağıdaki gibidir.

– Deneme sınavı 10:30’da başlayacaktır.

– Optikleri ile beraber hazırlanmış olan deneme sınavlarını belirlenen günlerde (Pazartesi, Salı, Çarşamba günleri saat 11:00 – 15:00) öğrenciniz için okuldan teslim alabilirsiniz.

– Öğrencilere hangi sınavın uygulanacağı bilgisi öncesinden bildirilecektir.

– Deneme sınavı sonrası optik formlar sizin tarafınızdan dosyalanıp belirlenen günlerde (Pazartesi, Salı, Çarşamba günleri saat 11:00 – 15:00) okulumuza teslim edilmelidir. Teslim edilmemiş optik formlar değerlendirilmeye alınamayacaktır.

– Cevap anahtarı, kodlanmış optiklerin teslim edilmesinden sonra öğrencilerle paylaşılacaktır.

1.   Ders programımız haftalık olarak Eğitim KYS sistemine işlenecektir. Böylece sizlerde sisteme giriş yapıp programa erişebileceksiniz.

Ülkemizin yaşadığı bu zor günlerde okulumuz yönetimi, öğretmenleri ve tüm çalışanları olarak tüm enerjimiz, tecrübemiz ve desteğimizle siz değerli velilerimiz ve öğrencilerimizin yanındayız. Sizlere sunmuş olduğumuz akademik plana dikkatle uyulması istenmektedir. Bu süreçte velilerimizden talebimiz uzaktan eğitime adapte olma konusunda çocuklarınıza destek olmalarıdır. Çocuklarınızın tüm online derslere, soru çözümlerine ve deneme sınavlarına katılmaları; tıpkı yüz yüze eğitim devam ediyormuş titizliğinde devamsızlık yapmamaları ve bizlerle sürekli irtibatta kalmaları büyük önem arz etmektedir.

Siz değerli velilerimizin de bu süreçte bizlere ve öğrencilerimize vereceği desteği bekliyoruz. Sağlık, sevgi ve bilim ile kalın…